Az Alzheimer Café Újpalota -szeptember 29-én, csütörtökön 17-19 óráig

T
A demencia a XXI. század egyik legnagyobb kihívása az előrejelzések szerint. Már ma is több, mint 1 millió család érintett Magyarországon.
A betegség kialakulásának legfontosabb kockázati tényezője az életkor és a genetikai hajlam. Laikusok is egyre több olyan időset látnak maguk körül, akiknek viselkedése „furcsa”, az idősellátásban dolgozó szakemberek pedig egyre több demens beteget gondoznak. Mivel ez a betegség pillanatnyilag nem gyógyítható, de korai felismerés esetén lassítható a folyamat, csökkenthetők a tünetek. Fontos, hogy ez egyre szélesebb körben tudatosuljon. A családtagok sokszor esnek kétségbe, és a betegség előrehaladtával egyre nagyobb teher nehezedik rájuk is, hiszen a beteg egy idő után 24 órás felügyeletet igényel.

Az Alzheimer Café Újpalota elsődleges célja, hogy segítsen a
családtagoknak: információval, szakemberekkel való konzultációs lehetőséggel.

Szeptember 29-én, csütörtökön 17-19 óráig várunk minden érdeklődőt a Pajtás Étteremben (XV. Zsókavár utca 24-26.) A téma: Hogyan beszéljünk, viselkedjünk a demens családtagokkal. Praktikus tanácsok a hétköznapokhoz. Vendégünk: Tőkésné Frank Eszter a Boldog Gizella Otthon főnővére. A rendezvényen a részvétel ingyenes.
http://teruletigondozas.eszixv.hu/images/alzheimer_jobbagy.pdf

Hozzátartozói csoport indult!
Az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai hozzátartozói csoportot indítottak az Alzheimer kórral küzdők családtagjai, hozzátartozói számára.

A találkozások havonta másfél óra időtartamban zajlottak. A kötetlen beszélgetések során a hasonló nehézségekkel küzdőknek lehetőségük volt egymással megosztani gondolataikat, kicserélni tapasztalataikat, beszélni az elakadásokról, nehézségekről.

Következő találkozás időpontja: 2016. október 5. (szerda) 16.30 óra

Helyszín: Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ 1157 Budapest, Zsókavár u. 24-26. (Spirál ház, 1. emelet) Tel.: 414-0880, 414-0879 Előzetes jelentkezés az Alzheimer Cafén, illetve a megadott telefonszámon  lehetséges.
http://teruletigondozas.eszixv.hu/esemeny/111/hozzatartozoi-csoport-indult-

Üdvözlettel: 

Tajti Réka
polgármesteri kabinetvezető
 
XV. kerületi Polgármesteri Hivatal
1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.
e-mail: tajti.reka@bpxv.hu
Tel.:    06 1 305-3225
Mobil: 06  20 288 4255

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.